Tichetele vor fi acordate doar pentru primele trei luni de viaţă ale bebeluşilor
O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Managera spune că a fost chemată o ambulanță să o ducă la Slobozia, pentru „nu avem gardă la ginecologie”, Ministerul o contrazice. „E inacceptabil”

O femeie a născut pe troturar, în fața spitalului Urziceni. Managera spitalului spune că a chemat o ambulanță „să o ducă la Slobozia” pentru că nu aveau gardă la ginecologie! Ce spune Ministerul?

În fața spitalului Urziceni, o femeie a născut pe trotuar. Managera spitalului spune că a chemat o ambulanță „să o ducă la Slobozia” pentru că nu aveau gardă la ginecologie. Ministerul o contrazice: „E inacceptabil”!

Luni, tânăra de 24 de ani a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni din județul Ialomița. După ce imagini cu femeia au apărut pe internet, managera spitalului a afirmat, pentru Libertatea, că femeia urma să fie transferată la Slobozia, spital aflat în același județ, la 60 de kilometri distanță, pentru că „nu avem gardă la ginecologie”. Ministrul Rafila a anunțat că se fac verificări în acest caz. Poliția Ialomița a transmis că „s-a sesizat din oficiu pentru infracțiunea de abuz în serviciu”.

Ministrul Sănătății a declarat că evenimentul este de o gravitate deosebită, deși spitalul din Urziceni are „o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie”, „spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale”.

Ministerul Sănătății: Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței.”

Sursă: Libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *