Începând cu data de 31 iulie Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova în parteneriat cu un grup de inițiativă locală au oficializat deschiderea expoziției-eveniment: Tidal Wave, 80 de ani de la “Valul Nimicitor”-1 august 1943, la Palatul Culturii, Sala Coloanelor. Evenimentul se v-a desfășura până pe  11 august 2023.

Începutul lunii august anuntă o serie de evenimente culturale în Prahova.

În cadrul Festivalul de Arte / Festival 4 Arts ”Dan Iordăchescu” se anunță un nou concert care îi va aduce în prim plan pe violonistul Aron Cavassi și prof. Eliza Puchianu, celebrii pentru talentul și dăruirea lor, care vor prezenta cursanții pe care îi îndrumă cu un program de excepție. Aceștia  vor uimi cu virtuozitatea lor, cu pregătirea și performanța lor extraordinară.

Vino la concert, în răcoroasa Sală Mare a minunatei Case de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, pentru ca să-ți umpli sufletul de o muzică de cea mai înaltă calitate. Violoniștii sunt acompaniați la pian de prof. Eliza Puchianu. Intrarea este liberă. Detalii pe pagina de evenimente a Centrului de Informare Turistică Câmpina, www.campinaturism.ro.

Pe data de 6 august 2023, la Câmpina, poți să asculți muzică europeană, cântată la calitate europeană, într-un cadru mirific românesc. Spectacolul ”O Sole Mio – In memoriam Luciano Pavarotti” îl are invitat de onoare pe Thomas Paul (Copenhaga). Acest eveniment va avea loc în curtea Castelului Iulia Hașdeu. Intrarea este liberă.

În perioada 8 – 31 August 2023 Festivalul Internațional „Enescu și Muzica Lumii” se întoarce în Sinaia pentru o ediție memorabilă.  “Sunt încântat că Festivalul Internațional „Enescu și Muzica Lumii” revine la Sinaia în luna august pentru ediția a 24-a. Ca în fiecare an, vom avea parte de o călătorie muzicală unică, în care pasiunea pentru artă și muzică se va regăsi în fiecare acord și notă interpretată. Festivalul ne propune 18 concerte unde vom avea ocazia să ne bucurăm de un program artistic divers, ce reflectă bogăția și diversitatea culturilor muzicale din întreaga lume. Vă invit cu entuziasm la Festivalul Internațional „Enescu și Muzica Lumii” din Sinaia, pentru a ne bucura împreună de magia muzicii!” a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Toate evenimentele vor avea loc în locații prestigioase din Sinaia,  precum Casino-ul, Castelul Știrbey, Castelul Peleș, Casa Memorială George Enescu, Parcul Dimitrie Ghica, Biserica Catolică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *