Sursa: consciousreminder.com

Cele cinci simțuri de bază sunt mirosul, văzul, gustul, atingerea și auzul. Ideea „al șaselea simț” este că, pe lângă aceste cinci fundamentale, oamenii au și un al șaselea simț care este adaptat la senzații mai subtile, non-fizice, care nu sunt evidente sau perceptibile de celelalte cinci simțuri ale noastre, mai precis intuiția.

Inteligența subtilă

Inteligența subtilă, un concept pe care eu (Kathleen) am conceput, se referă la o formă de cunoaștere intuitivă, un nivel mai profund de înțelegere care transcende raționalitatea și logica. Acesta cuprinde facultățile intuitive, adaptative și imaginative care se aplica în cazul tuturor. Unii s-ar putea gândi la ea ca fiind intuiție, cunoaștere sau percepție foarte speciala.

Inteligența subtilă ne permite să percepem tipare și să facem conexiuni între regiunile creierului, aceasta este strâns legate de neuroplasticitate.

Deși structura și funcționarea creierului servesc ca fundație pentru inteligența subtilă, aceasta nu este o trăsătură fixă.

Prin practică aceasta poate fi îmbunătățită:

  • Practici precum mindfulness și meditația sporesc inteligența subtilă prin îmbunătățirea conștientizării de sine și a receptivității la intuiții intuitive. Ele activează regiunile creierului implicate în introspecție și procesarea emoțională.
  • Meditația obișnuită de mindfulness întărește conexiunile neuronale în cadrul rețelei de mod implicit a creierului (DMN), facilitând percepția tiparelor subtile.
  • Dezvoltarea inteligenței emoționale și a empatiei stimulează sistemul neuronului oglindă, sporind percepția indiciilor emoționale subtile și luarea deciziilor informate.
  • Cultivarea intuiției implică prețuirea sentimentelor intestinale și a cunoștințelor subconștiente, care pot fi stimulate prin jurnal, vis lucid și reflecție.
  • Curiozitatea stimulează neuroplasticitatea, extinzând creșterea cognitivă și creativitatea. Folosirea imaginației și practicarea artelor creative pot spori și inteligența subtilă, deoarece cineva se confruntă în mod constant cu necunoscute, exersează încrederea în instinctele cuiva și face conexiuni neașteptate.

Pornirea în aceasta calatorie este una grea însă prin adaugarea spațiilor intenționate care promovează concentrarea și reflecția, cum ar fi zonele Zen desemnate sau pauzele de mindfulness, ne întarim mințile incepand sa ajungem pas cu pas la inteligenta subtila sau mai simplu, la intuitie.

Sursa: psychologytoday.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *