Poliţia de Frontieră a raportat că un număr impresionant de aproximativ 382.500 de persoane, inclusiv cetăţeni români şi străini, au efectuat procedurile de control la punctele de frontieră ale României vineri trecut. Acestea au inclus atât intrările cât şi ieşirile din ţară, cu un total de peste 100.200 de mijloace de transport fiind înregistrate în aceeaşi perioadă.

În conformitate cu comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră, din cei 197.365 de oameni care au intrat în România, 17.587 erau cetăţeni ucraineni. Aceste cifre reprezintă perioada de la data de 10.02.2022 (pre-conflict) până la data de 28.07.2023, la nivel naţional, în care au fost înregistrate 5.271.473 de intrări ale cetăţenilor ucraineni în România.

Autorităţile atrag atenţia că în timpul sezonului estival, valorile traficului se aşteaptă să crească în mod semnificativ în principalele puncte de trecere a frontierei, mai ales la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost luate măsuri pentru a extinde capacitatea de control a arterelor până la nivelul maxim permis de infrastructura fiecărui punct de trecere, inclusiv suplimentarea personalului.

Pentru a facilita fluxul de trafic la frontierele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră menţin o comunicare constantă cu autorităţile de frontieră din Ungaria şi Bulgaria, în vederea adoptării de măsuri comune pentru desfăşurarea rapidă a formalităţilor de control.

Deoarece majoritatea participanţilor la trafic utilizează în special PTF Nădlac II şi PTF Petea de la graniţa cu Ungaria, precum şi PTF Giurgiu de la graniţa cu Bulgaria, cetăţenilor li se recomandă să utilizeze şi celelalte puncte de frontieră disponibile pentru a evita congestionările.

În ceea ce priveşte activităţile specifice desfăşurate în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii de frontieră au raportat 67 de fapte ilegale (36 infracţiuni şi 31 de contravenţii), comise atât de cetăţeni români cât şi străini. Amenzile contravenţionale aplicate în această perioadă au însumat aproximativ 28.900 de lei, iar bunuri în valoare de aproximativ 6.793.000 lei au fost confiscate.

De asemenea, s-a refuzat intrarea în ţară a 16 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile legale, iar 25 de cetăţeni români nu au fost autorizaţi să părăsească ţara din diverse motive legale.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *