Sursa: thinkmatter.in

Surat Diamond Bourse (SDB) este un centru comercial de diamante situat în Surat, India, devenind cel mai mare centru comercial de diamante din lume, cu o suprafață de 660.000 de metri pătrați.

Surat Diamond Bourse, recent deschisă, este considerată o „destinație unică” pentru peste 65.000 de profesioniști în diamante, inclusiv tăietori, lustruitori și comercianți.

Dispunând de o succesiune de nouă structuri dreptunghiulare care se revarsă dintr-o „coloană vertebrală” centrală și interconectate printr-o „coloană” centrală, complexul extins de 15 etaje a fost construit pe mai mult de 35 de acri de teren, precizeaza CNN.

Proiectul urmează să își întâmpine primii lucratori în noiembrie, după patru ani de lucrări de construcție, dintre care doi au fost îngreunați de întârzierile cauzate de Covid.

Aceasta ar fi deschisa oficial la sfârșitul acestui an de către prim-ministrul indian Narendra Modi, care s-a născut în Gujarat și a fost anterior ministru-șef al statului.

„Este dificil… (unii) oameni trebuie să petreacă trei ore și jumătate până la patru ore, zilnic, pentru a veni de la case la birouri și din nou acasă”, a spus el în timpul unui apel video, descriind mutarea de a reloca afacerile în Surat ca fiind o „opțiune mai bună”.

Planul ambițios, care a fost lăudat public de prim-ministrul Modi, își propune să construiască un oraș „inteligent” pe aproape 700 de hectare (1.730 de acri) din sudul Surat.

Gadhavi a spus că noul centru de diamante va servi drept „chiriaș-ancoră” pentru zonă. Între timp, Rastogi a raportat că firma ei este în discuții cu potențiali clienți despre alte proiecte din zonă, inclusiv un centru de convenții.

Imagini:

Deși birourile individuale se vor baza pe aer condiționat tradițional, Rastogi estimează că aproximativ jumătate din clădire este răcită prin ventilație naturală, în timp ce zonele comune sunt alimentate cu energie solară.

„Am decis să creăm ceva care este iconic, care împrumută… din contextul său și din comunitatea cu care lucrăm”, a adăugat ea, adăugând că planul său pentru clădire este „bazat pe un design de mediu și durabil mai mult decât pe un anumit limbaj arhitectural.”

Sursa: edition.cnn.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *