Diplomatul austriac Thomas Stelzer, cunoscut pentru poziția sa de lider în cadrul Academiei Internaționale Anticorupție (IACA), organizație cu statut internațional susținută de ONU, se confruntă cu o situație dificilă după ce a fost suspendat din funcție din cauza unor suspiciuni de corupție.

Într-un comunicat emis vineri, IACA a dezvăluit că a primit notificări anonime din partea autorităților austriece cu privire la presupuse malversațiuni financiare legate de activitatea instituției. La momentul actual, justiția din Austria analizează posibilitatea deschiderii unei investigații penale în acest caz.

În consecință, consiliul de conducere al IACA, cu sediul în localitatea Laxenburg din Austria, la aproximativ 30 de kilometri de Viena, a luat decizia de a-l suspenda din funcție pe Thomas Stelzer. Acesta a negat acuzațiile aduse în fața sa și a declarat că a renunțat la imunitatea diplomatică pentru a facilita și grăbi desfășurarea anchetei.

Academia Internațională Anticorupție, inițiată în colaborare cu Biroul ONU pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), Interpol, Austria și Biroul European Anti-Fraudă (OLAF), își desfășoară activitatea prin instruirea specialiștilor din întreaga lume în domeniul combaterii corupției și promovării cooperării în acest sens. Tratatul fondator al IACA a fost semnat până în prezent de 76 de state.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *