Cu toate ca legea interzice vanzarea de tutun si alcool minorilor, sunt multe magazine din Ploiesti care inca nu se supun acestor reglementari. Dupa ce saptamana trecuta reporterii nostri au realizat un experiment in acest sens, un altul recent arata ca si in buricul targului vanzatorii din magazine comercializeaza tigari si bautura si catre persoane sub 18 ani, fara sa faca vreo minima verificare inainte. Vedem ce a iesit!

Cel mai recent experiment a fost realizat intr-un hypermarket de langa Ploiesti. Asa se face ca in cadrul actiunii repoterii nostri au urmarit daca minorii ajunsi in fata tejghelei primesc alcool si tutun, fara ca vanzatoarea sa verifice in prealabil varsta, ori un document de identitate. Cu maxima lejeritate, tinerii care nu au implinit varsta majoratului au primit astfel de produse.

O statistica la nivel national arata  ca 48% din tinerii romani fumeaza inca de la varsta de 15 ani, iar peste 80% din ei consuma bauturi alcoolice. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul de țigări și alcoolul reprezintă una dintre principalele cauze de îmbolnăvire și deces la nivel mondial, iar speranța de viață a consumatorilor de astfel de produse este diminuată drastic, în multe situații.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *