Donald Trump, fostul președinte american și candidat în alegerile prezidențiale din 2024, se confruntă cu noi acuzații în legătură cu gestionarea documentelor clasificate în reședința sa din Florida.

Joi, echipa procurorului special Jack Smith a cerut o actualizare a acuzațiilor în cadrul procesului care vizează modul în care Donald Trump a gestionat documente clasificate găsite în reședința sa din Mar-a-Lago, statul Florida, după terminarea mandatului său de președinte. Această informație a fost raportată de Mediafax.

Potrivit agenției The Associated Press, procurorii susțin că Donald Trump și colaboratorii apropiați ai săi au solicitat unui angajat de la complexul Mar-a-Lago să șteargă înregistrările de pe sistemul de supraveghere video, într-o încercare de a obstrucționa investigația federală. Aceste noi acuzații, care urmează să fie confirmate de juriul unei instanțe federale, se referă la intenția de reținere a unor documente conținând informații despre apărarea națională și la împiedicarea desfășurării unei anchete federale. De asemenea, în proces a fost adăugat un inculpat suplimentar, Carlos O.

Echipa electorală a lui Trump a declarat că noile acțiuni reprezintă o continuare a eforturilor disperate și eșuate ale Administrației Joseph Biden de a-l persecuta pe fostul președinte Trump și pe colaboratorii săi, într-o încercare de influențare a scrutinului prezidențial din 2024.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *