Potrivit unui avertisment al Organizației Națiunilor Unite, utilizarea smartphone-urilor în școli implică anumite riscuri, iar doar tehnologia care sprijină învățarea este considerată meritorie în mediul școlar, conform unui articol BBC.

UNESCO, agenția ONU pentru educație, știință și cultură, atrage atenția că dispozitivele mobile pot cauza distragerea atenției elevilor, pot afecta viața privată a acestora și pot conduce la hărțuire cibernetică. Prin urmare, este necesară o atitudine prudentă în utilizarea acestor tehnologii în școli pentru a minimiza potențialele efecte negative asupra educației și dezvoltării elevilor.

Potrivit raportului, mai puțin de o țară din patru are legi sau politici care interzic telefoanele în școli. În Marea Britanie, regulile privind utilizarea telefoanelor mobile în școli sunt stabilite de directorii de școli, însă în majoritatea școlilor se aplică restricții.

Conform lui Manos Antoninis, autorul raportului 2023 Global Education Monitor, studiul lor a descoperit exemple în care utilizarea smartphone-urilor în școli distrage atenția elevilor de la învățare și, în același timp, crește riscurile pentru viața privată a acestora.

„Doar tehnologia care sprijină învățarea își are locul în școală”, a spus acesta.

Citește AICI continuarea.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *