Sursă foto: Acer Corner

Joi, Primăria Sectorului 3 a anunțat lansarea unui proiect inovator: primul consilier vocațional digital pentru elevii din România, numit „Robochat Maria”. Acesta va fi pus în funcțiune ca parte a unui proiect finanțat de Primăria Sectorului 3 și va începe să își îndeplinească rolul de consilier vocațional începând cu primul modul al anului școlar 2023 – 2024.

„Consilierul vocaţional digital – Maria este lansat în cadrul celei de-a şasea ediţii a proiectului Ghidul Meseriilor Viitorului, conceput de INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate şi finanţat de Primăria Sectorului 3. Scopul proiectului este acela de a-i îndruma pe elevii de liceu şi gimnaziu în carieră, astfel încât aceştia să reuşească să activeze în domeniul în care s-au pregătit profesional”, a informat Primăria.

Consilierul vocațional va fi disponibil pentru interacțiune cu elevii non-stop, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Acest instrument va completa sprijinul oferit de consilierii școlari și vocaționali, de cadrele didactice și de părinți, reprezentând astfel o resursă suplimentară importantă pentru elevi.

„În interacţiunea cu utilizatorii, Maria încearcă să înţeleagă mai bine aşteptările oamenilor cu privire la generaţiile tinere şi Meseriile Viitorului – https://inaco.ro/robochat-maria. De asemenea, echipa INACO actualizează Ghidul Meseriilor Viitorului (GMV) – ediţia a VI-a, într-un format cât mai accesibil, practic şi atractiv, non-formal, dedicat elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor, care explică felul în care revoluţiile industriale creează impact pe piaţa muncii şi în viaţa oamenilor.”

În luna octombrie, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Ghidului Meseriilor Viitorului, reprezentanții INACO vor organiza sesiuni de instruire pentru cadrele didactice și elevii din Sectorul 3 al Capitalei.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *