A fost ziua portilor deschise la Rezervatia Arheologica Targsoru Vechi. Vorbim despre un sit unde, de aproape 70 de ani, se fac cercetari arheologice. Aici au fost descoperite mai multe succesiuni de asezari omenesti din diferite perioade istorice. 

Săpăturile la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi au început în anul 1956, în contexul unei colaborări dintre Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române. Inițial, s-au făcut cercetări privind epoca medievală. Arheologii au pornit de la ruinele bisericii din Curtea Domnească de la Târgșor.

Târgșoru Vechi a fost considerat unul dintre cele mai importante orașe ale Munteniei, în epoca medievală, mai ales în relația comercială cu Brașovul.

Cei care au vizitat joi Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi, situată la aproximativ 8 km de Ploiești și întinsă pe o suprafață de 80 de hectare, au putut vedea și o expoziție cu obiecte descoperite aici. Vorbim de cărămizi din castrul roman, obiecte din perioada medievală de uz casnic sau piese de podoabă.

27 iulie nu este aleasă întâmplător Ziua Porților Deschise la Rezervația din Târgșorul Vechi. Este ziua de naștere a celui care a condus mai bine de 50 de ani cercetările aici și anume arheologul Gheorghe Diaconu.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *