Un festival de arta stradala va fi la Ploiești. Vor fi spectacole de teatru, poezie, concerte sau momente de dans contemporan. 3.000 de metri pătrați de pereți, din orașul nostru, vor fi acoperiți cu 19 picturi murale. Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Asociația buchARTest, organizează în perioada 28 iulie – 06 august 2023, o nouă ediție a festivalului de artă stradală “Artown Festival”. Detalii are colega mea, Ana Marin.

Evenimentul include spectacole de teatru, poezie, diverse workshop-uri, instalații textile, concerte, petreceri sau momente de dans contemporan, care vor fi susținute de 30 de artiști.  3.000 de metri pătrați de pereți, din orașul nostru, vor fi acoperiți cu 19 picturi murale realizate de 37 artiști. Timp de 10 zile, municipiul Ploiești va fi plin de surprize la fiecare pas, prin intermediul celor peste 50 de intervenții de artă stradală realizate de  25 de artiști din 3 țări.

Potrivit municipalitatii, “Artown Festival”, ediția a II-a, reprezintă un manifest social despre colaborare, asumare și creativitate prin intermediul picturilor murale, a performance-urilor de tot felul și intervenții de artă stradală, cărora li se alătură remodelarea microspațiului din spatele fostului Cinemascop, expoziția “The sin to be seen” de la Muzeul Județean de Artă Prahova – „Ion Ionescu-Quintus” și o surpriză pe peronul Gării de Sud a Ploieștiului.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *