Sursa: digi24.ro

Roverul Curiosity de la NASA a întâmpinat pe planeta roșie niste oase ce au început să pună întrebări pana si oamenilor de stiinta.

Rocile au fost fotografiate de rover în Craterul Gale de pe Marte. Structurile arată ca o serie de bețe aliniate în rânduri orizontale pe marginea rocilor din această zonă.

Astrobiologul Nathalie Cabrol a reacționat pe Twitter:

„În 20 de ani în care am studiat Marte, asta este cea mai ciudată rocă pe care am văzut-o vreodată”.

Un studiu publicat recent în Journal of Astrobiology a ajuns la concluzia că formațiunile sunt „țepi de nisip”, precum cele care pot fi văzute pe Pământ în urma unor cutremure masive, dar cercetătorii au menționat că teoria conform căreia rocile ar fi „fragmente dintr-o navă spațială extraterestră sau terestră, nu poate fi afirmat cu certitudine absolută”, conform sursei citate.

„Bănuiesc că ‘roțile’ enigmatice sunt un fenomen separat”, a spus și profesorul Richard Armstrong de la Universitatea Aston din Birmingham, Anglia. „Imaginile de pe Marte arată de multe ori formațiuni ciudate și caracteristici care arată ca niște obiecte familiare. Orice câmp de resturi pe Marte ar suferi cu siguranță eroziuni cu timpul, în special de la vânt.”

Sursa: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *