Sursa:womentouchedbyaddiction.com

Ziua Națională a Femeilor Atinse de Dependență își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la problema femeilor care suferă de dependență. Această problemă socială a atins multe femei din Statele Unite și a provocat recent înființarea mai multor inițiative, precum și programe educaționale și de sprijin.

National Women Touched By Addiction Day a fost fondată de organizația americană non-profit Mending Hearts cu sediul în Nashville, Tennessee.

Prima marcare a acestei sărbători anuale a fost organizată de Mending Hearts în 2021, făcând ocazia din acest an doar a doua de acest gen.

Scopul acestei sărbători este de a onora și de a comemora rezistența femeilor care se confruntă cu toate tipurile de dependență și importanța rolului pe care îl joacă în societate.

Dependența femeilor nu este în nicun caz o problemă recentă. Timp de secole întregi, au existat zeci de studii de cercetare și cazuri reale care descriu modul în care dependența afectează diferit bărbații și femeile. În multe societăți, femeile sunt încă vulnerabile, ceea ce le face mai predispuse să cadă pradă dependenței de substanțe. Acest lucru, împreună cu creșterea problemelor de sănătate mintală, în special în rândul femeilor, este ceea ce face ca dependența în rândul femeilor să fie demnă de atenție.

Din fericire, multe eforturi și inițiative au crescut în ultima vreme. Mending Hearts a reușit să facă problema femeilor atinse de dependență mult mai documentată și dezbătută.

Cum sa observati daca o femeie trece sau a trecut printr-o dependenta

Alăturați-vă eforturilor

Multe organizații se ocupa de evenimente și inițiative de caritate pentru a oferi ajutor femeilor afectate de dependență. Alăturarea acestor eforturi și voluntariat poate fi o experiență distractivă și plină de satisfacții. Deși inre Romania nu exista o organizatie fix de acest gen va puteti alatura in alt tip de eveniment pe baza sprijinului pentru femei.

Citiți despre problemă

Deși dependența este un subiect bine documentat, felul în care afectează diferit femeile abia recent începe să atragă atenția. Ramificațiile sociale ale acestei probleme pot fi ample și merită un studiu și o discuție atentă.

Dați dovadă de solidaritate

Arătarea solidarității cu femeile trecute prin dependență din propria comunitate este o prioritate, de aceea, incercati sa va aratati cat mai mult sprijinul.

Istoric

Anii 1870

Prima cercetare modernă asupra dependenței

Cele mai vechi cercetări moderne despre dependență, în special morfina, sunt efectuate în Regatul Unit.

Anii 1890

Dependența ca problemă de sănătate mintală

După publicarea mai multor inițiative de cercetare pe această temă, mai multe organizații încep să recunoască dependența ca o boală mintală.

2019

Epidemia de opioide – Una dintre cele mai recente crize de dependență, proliferarea crizei opioidelor din SUA, a luat viețile a mii de oameni.

2021

Prima Observare – Organizația Mending Hearts din Nashville organizează prima Zi națională a femeilor atinse de dependență.

Sursa: nationalday.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *