Surs foto: stirile ProTV

Organizatorii Universității de Vară de la Băile Tușnad au făcut anunțuri cu privire la discursul premierului Ungariei, Viktor Orban, planificat pentru sâmbătă. Aceștia au anunțat că membrii Asociației „Frăția Ortodoxă” și alte persoane suspectate că ar putea încălca legea sau pune în pericol participanții nu vor avea permisiunea de a participa la eveniment. Decizia vine ca urmare a unui apel public postat de Asociația „Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință”.

Mai multe organizații românești au anunțat că doresc să asiste la tradiționalul discurs susținut de premierul Ungariei la Băile Tușnad, asigurând că vor fi prezenți în mod pașnic. Cu toate acestea, în premieră, organizatorii Universității de vară Tusvanyos au impus restricții de acces, solicitând înregistrarea prealabilă pe site-ul evenimentului, spre deosebire de edițiile precedente când participarea era liberă. Înregistrarea a fost cerută și jurnaliștilor deja acreditați la eveniment.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a adresat o scrisoare Ministerului de Interne, solicitând sprijin din partea forțelor de ordine pentru buna desfășurare a evenimentului. Cu toate că oficialii de la Budapesta și liderii UDMR au îndemnat participanții să nu dea curs provocărilor, se iau măsuri pentru asigurarea unui climat pașnic și ordonat în timpul discursului premierului Orban.

Ca în fiecare an, premierul Ungariei, Viktor Orban, va ține discursul său la Universitatea de Vară Tusvanyos, abordând tema centrală a evenimentului, „Timpul păcii”. La eveniment vor fi prezenți și alți oficiali importanți, printre care președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Németh Zsolt, și Tokes László, președintele Consiliului Național Maghiar din Transilvania.

Sursă: Digi24

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *