Au sfarait gratarele, joi, la Urlati. Aici a fost organizat traditionalul balci de Sfantul Ilie. Intr-o atmosfera de sarbatoare, cu tarabe la care s-au comercializat produse de tot felul, oamenii locului si vizitatorii au petrecut pana seara tarziu. Cei mici sau bucurat de comedii si carusele, care au functionat non-stop. Desi pusi de distractie, vizitatorii nu au putut sa ignore igiena, care a lasat de dorit in anumite situatii.

Targul de Sfantul Ilie, de la Urlati, este o sarbatoare cu traditie in oras. Nu doar localnicii, ci si oamenii din satele invecinate, stiu ca balciul se organizeaza an de an, pe un vechi islaz de la intrarea in localitate. Asa ca a fost loc de distractie, iar gratarele au sfarait inca de dimineata. Nici macar vremea rea nu i-a alungat pe cei pusi pe distractie.

Doar ca daca te deconectai de la atmosfera de relaxare si priveai cu atentie in jur iti atrageau atentia conditiile de igiena. Totul la pachet cu mocirla rezultata in urma ploii, dar care totusi nu i-a oprit pe comercianti sa isi intinda produsele… pe jos. Caci de manusi pentru servirea produselor nici nu a putut fi vorba.

Acelasi targ isi va deschide portile si anul viitor. Atunci cand, spera locuitorii din Urlati, organizarea sa fie una mai buna.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *