Aproximativ 100 de cetateni ucraineni se afla pe teritoriul judetului Dambovita, dupa cum arata datele statistice ale politiei. Aproape jumatate dintre acestia locuiesc in comuna Crevedia. Prefectura Dambovita a solicitat institutiilor abilitate sa verifice in teren situatia cetatenilor din Ucraina stabiliti in judet si sa-i indrume sa isi gaseasca un loc de munca.

În cadrul Comisiei de dialog social a Prefecturii Dâmbovița a fost dezbătută situația cetățenilor/imigranților ucraineni. Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pe teritoriul județului se află un număr de 102 cetățeni ucraineni din care 38 minori, cei mai mulți fiind stabiliți în comuna Crevedia. Este vorba despre 45 cetățeni ucraineni, dintre care 20 sunt minori. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița are în evidențe 41 cetățeni ucraineni care au beneficiat de servicii de medierea muncii și respectiv de informare și consiliere profesională, fiind încadrate prin AJOFM un număr de 3 persoane. Din evidențele de la nivel național rezultă că în județul Dâmbovița au fost încadrate în muncă un număr de 13 persoane, 10 dintre persoanele informate fiind încadrate direct la angajator în baza declarației pe proprie răspundere.

Prefectura Dâmbovița le-a solicitat instituțiilor publice și serviciilor publice deconcentrate să verifice în fiecare dintre localitățile raportate, dacă cetățenii ucraineni se află în locațiile declarate, dacă există probleme, situații sau nevoi speciale și să le ofere acestora informații referitoare la locurile de muncă vacante.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *