Universitatea Petrol Gaze Ploiesti ramane in continuare institutia de invatamant din tara, cea mai cautata de catre studentii veniti din toate colturile lumii. Specializarile in domeniul petrolier sunt atractive pentru tineri, iar multi dintre absolventi sunt recrutati de catre marile companii inca de pe bancile facultatii. Anul acesta, insa, la una dintre specializarile Facultatii Tehnologia Petrolului si Petrochimie, ce-i drept la cea cu predare in limba engleza, s-au inscris doar 7 candidati. De neinteles, in conditiile in care absolventii acestor tipuri de programe sunt, insa, cautati de marile companii de peste hotare. Specialistii in domeniu ajung sa castige inca de la debut peste 5000 de euro.
Universitatea Petrol Gaze Ploiesti, Admitere, sesiunea iulie 2023. 885 locuri la buget, dintr-un total de 2200 cu tot cu taxa, pentru studiile de licenta au fost scoase la concurs. Din lista celor cinci facultati ale institutiei de invatamant superior, la una dintre specializarile Facultatii Tehnologia Petrolului si Petrochimie s-au inscris pana in prezent doar 7 candidati. E drept, vorbim despre programul de studii cu predare in limba engleza.
O statistica de neinteles, daca tinem seama ca absolventii unei astfel de facultati ajung sa castige, inca de la inceput, in strainatate, peste 5000 de euro. Iar venituri, pe masura ce noii angajati prind experienta, cresc pana la cateva zeci de mii de euro. Facultatea Tehnologia Petrolului si Petrochimie a dat pe piata muncii anul acesta, prima serie de absolventi ai unui program extrem de cerut si in aceasta sesiune de admitere.
Facultatea TPP, din cadrul UPG Ploiesti este considerata una dintre cele mai dificile programe cu profil tehnic. Aici studentii sustin examene la materii precum matematici aplicate, geomecanica, geologie, chimie generală, geofizică, hidraulica, sau extractia petrolului, ori utilaj petrolier.
Daca unii se gandesc la gradul de dificultate al profilului facultatii, altii au dat studiile in strainatate, pentru a aplica la aceasta specializare. Este si cazul Alexandrei Poienăriţă, care urmeaza sa sustina anul acesta lucrarea de licenta.
O alta sesiune de admitere este programata in luna septembrie. Cel mai probabil atunci strainii care vor sa urmeze specializarile Facultatii Tehnologia Petrolului si Petrochimie, programul de studii cu predare in limba engleza, vor putea sa isi depuna dosarul. Au mai ramas 11 locuri la buget si alte 32 cu taxa, dintr-un total de 50 scoase in acest an la concurs.