Vanzarea de alcool si tutun catre minori se practica fara niciun fel de jena in localitatile din jurul Ploiestiului, si nu numai.

Cu toate ca legea interzice vanzarea acestor produse persoanelor sub varsta de 18 ani, vanzatorii din magazine nu tin cont de acest lucru.

Am incercat un experiment in cateva magazine din localitatea prahoveana Paulesti, iar colega noastra, minora, nu a avut nicio piedica in cumpara  tigari si alcool.

48% din tinerii romani fumeaza inca de la varsta de 15 ani, iar peste 80% din ei consuma bauturi alcoolice. Statisticile sunt ingrijoratoare iar autoritatile par neputincioase in fata magazinelor care nu tin cont de lege si vand tutun si alcool minorilor.

Unul dintre reporterii nostri, minor, a mers in magazinele mari din localitatea Păulesti si nu a avut nicio problemă în a achizitiona tigari sau alcool.

Niciuna dintre vânzătoare nu i-a cerut cartea de identitate!

Am continuat experimentul intr-un alt magazin, tot din Paulesti dar povestea a fost aceeasi, ba chiar mai mult, vanzatorul a rugat o pe colega noastra sa isi ia singura tigarile de pe raft.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul de țigări și alcoolul reprezintă una dintre principalele cauze de îmbolnăvire și deces la nivel mondial, speranța de viață a consumatorilor de astfel de produse fiind diminuată drastic, în multe situații. Bolile determinate de consumul acestor „droguri” și expunerea la fumul de țigară sunt unele dintre cele mai grave și pot afecta atât organele interne, cât și întregul organism.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *