Opt elevi din Prahova au ramas nereparizati la liceu, desi au medii cuprinse intre 7,76 și 9,69. Si asta pentru ca nu au completat suficiente optiuni. Ei vor fi repartizati in etapa a doua pentru care in institutiile de invatamamant din judet au mai ramas libere aproape 400 de locuri.

Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 19 iulie, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a. La nivelul județului Prahova, din cei 4046 de candidați, au fost repartizați computerizat 4398. Astfel, opt elevi nu au fost încă admisi la niciun liceu sau școală profesională întrucât nu au completat suficiente opţiuni. Voprbim despre candidați care au avut medii de admitere de peste 7,76 de la unități din Boldești Scăeni, Măneciu, Valea Călugărească, Băicoi, Ploiești sau Adunați. Pentru următoarele etape de admitere în clasa a IX-a au rămas în Prahova 385 de locuri, cele mai multe la liceele tehnologice.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, candidați repartizați vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși în perioada 20- 25 iulie.

Potrivit datelor statistice, cei mai buni elevi au fost admiși la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești. Instituția de invățământ este pe locul 16 la nivel național în clasamentul specializărilor ordonate după ultima medie. La clasa de matematica-informatică bilingv limba engleză, cea mai mică medie a fost 9,72. La LMV au intrat și opt elevi cu media 10.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *