Sursă foto: Spitalul Militar

Tratamentul donanemab, dezvoltat de compania farmaceutică Eli Lilly, a obținut rezultate promițătoare în studiile clinice pentru tratarea bolii Alzheimer. Într-un studiu de fază 3 cu peste 1.700 de participanți, tratamentul a încetinit progresia bolii cu aproximativ o treime. De asemenea, s-a observat că progresia bolii este încetinită cu 60% dacă tratamentul este administrat în faza incipientă a bolii.

Rezultatele au fost prezentate la conferința Asociației Alzheimer din Amsterdam, unde a fost lansat și un nou ghid pentru diagnosticarea bolii. Cu toate acestea, analiza completă a studiului arată că eficacitatea tratamentului este mai redusă la pacienții în vârstă cu forme avansate de Alzheimer și la cei cu niveluri ridicate de proteine tau asociate cu progresia bolii.

Eli Lilly estimează că Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite va lua o decizie privind autorizarea medicamentului donanemab până la finalul acestui an.

În ianuarie, FDA a respins evaluarea accelerată a medicamentului, solicitând mai multe date de studiu de la pacienții tratați timp de cel puțin un an. Compania a depus solicitări de autorizare și la alte autorități de reglementare din domeniul medicamentelor.

Donanemab este un anticorp dezvoltat pentru a elimina acumulările de proteine beta-amiloide din creier, asociate bolii Alzheimer. Această boală neurodegenerativă progresivă este cea mai frecventă formă de demență și afectează milioane de oameni în întreaga lume.

Descoperirea unor tratamente eficiente pentru această afecțiune este deosebit de importantă pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților și a familiilor acestora.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *