Medicul Lucica Mardare Dițiu a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Buzau. Vorbim despre un specialist in boli pulmonare si cercetator, care ocupa in prezent functia de director al Parteneriatului Global pentru Oprirea Tuberculozei al Organizatiei Natiunilor Unite.

Primăria Buzău continuă proiectul ”Personalități buzoiene de ieri și de azi”. Intr-o recentă Ședință a Consiliului Local a fost acordat Titlul de ,,Cetățean de Onoare al municipiului Buzău” doctoriței Lucica Mardare Dițiu. Buzoianca este în prezent cel mai înalt oficial român la Organizația Națiunilor Unite (ONU) și la Organizația Mondială a Sănătății.

Lucica Mardare Diţiu a spus că este o onoare să primească acest titlu care acum o obligă să facă ceva și pentru Buzău, mai ales că a rămas cu inima acasă.

Lucica Mardare Diţiu este medic specialist în boli pulmonare. Provinde dintr-o familie simplă din comuna Brădeanu și este absolventă a Școlii Gimnaziale ,,George Emil Palade” și a Colegiului Național ,,B. P. Hasdeu” din Buzău. Și-a început cariera internaţională în anul 2000, la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ca ofiţer medical pentru Tuberculoză în Albania, Kosovo şi Macedonia. Din 2012, este director al Parteneriatului Global pentru Oprirea Tuberculozei al Organizației Naţiunilor Unite.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *