Sursă foto: Ziarul National

Candidații care au susținut examenul de Bacalaureat în anul 2023 au posibilitatea să vadă lucrările lor marți și miercuri, în zilele de 18 și 19 iulie. Aceasta se poate face în centrele de examen stabilite în fiecare județ.

Acest proces de vizualizare se realizează în apropiere de două săptămâni de la afișarea rezultatelor finale ale examenului de Bacalaureat.

Accesul la vizualizarea lucrărilor se face pe baza cererilor depuse de candidați în perioada stabilită, în acest caz, pe 10 și 11 iulie, în conformitate cu procedurile stabilite. Este important să se respecte aceste termene și cerințele procedurale pentru a putea avea acces la vizualizarea lucrărilor.

Ceea ce vor vedea candidații pe ecran nu sunt lucrările originale scanate, ci copii legalizate ale acestora. Aceasta este procedura standard pentru a asigura confidențialitatea și integritatea lucrărilor.

„Art. 6 (1) Directorii unităților de învățământ care au fost centre zonale de evaluare extrag lucrările solicitate pentru vizualizare, secretizează numele si prenumele asistenților (pe toate filele lucrării) și ale membrilor comisiilor din cele trei rubrici (A, B, C) de pe prima pagină a lucrării, realizează fotocopii ale acestora şi le certifică prin semnătură şi ştampila “conform cu originalul”, aplicate pe fiecare pagină a acesteia. Aceste copii vor fi înaintate reprezentanților comisiei de bacalaureat județene din județul evaluator, pe bază de proces-verbal de predare-primire.

(2) Comisia de bacalaureat județeană din judeţul evaluator primeşte de la toate unitățile de învățământ care au fost centre zonale de evaluare, cu proces-verbal, copiile “conform cu originalul” ale lucrărilor solicitate pentru vizualizare, le scanează în format PDF cu rezoluție de minimum 200dpi, le salvează individual cu numele fișierelor de forma „XX-Nume-lnitT-Prenume.pdf” (unde XX este indicativul județului de origine a lucrării, de exemplu: AB IONESCU-A-ANA.pdf). Aceste fişiere se vor încărca pe FTP-ul pus la dispoziție de Comisia Națională de Bacalaureat, utilizând credenițalele de acces ce vor fi comunicate personal inspectorilor şcolari generali.”

Candidații au posibilitatea de a vizualiza individual lucrarea sau lucrările lor, în prezența unei persoane nominalizate de către președintele comisiei de bacalaureat județene. Este important ca această procedură să se desfășoare într-un mod sigur și confidențial, asigurându-se că candidatul are oportunitatea de a vedea propriile lucrări.

De asemenea, în conformitate cu sursa citată, candidatul minor are dreptul să fie însoțit de un părinte sau de un tutore legal în timpul vizualizării lucrărilor. Acest lucru are scopul de a oferi sprijin și asistență candidatului minor în timpul procesului de vizualizare.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *