Soferii bauti, drogati sau fara permis, care provoaca accidente rutiere mortale, vor fi condamnati la inchisoare cu executare. Potrivit noilor modificari legislative, a fost eliminata posibilitatea de a fi condamnati cu suspendarea executarii pedepsei. Politistii prahoveni desfasoara in aceasta perioda actiuni de informare a conducatorilor auto cu privire la acest aspect.

O astfel de acțiune a avut loc în weekend pe DN1, zona Bărcănești. Polițiștii le-au adus la cunoștință șoferilor care au trecut prin zonă noile schimbări în legislație.

Una dintre prioritățile polițiștilor rutieri din Prahova este reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe ori a celor care nu dețin permis de conducere. În acest sens, oamenii legii vor continua și în perioada următoare acțiuni de informare a conducătorilor auto, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic. Și pasagerilor li se recomandă să nu se urce în mașini conduse de oameni sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive pentru a nu-și pune viața în pericol.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *