Mai multi turisti, rataciti pe munte, au fost salvati, în weekend, de jandarmii montani si salvamontisti. Printre ei si un grup de opt tineri ajunsi undeva in zona Varful Grecului care pierdusera marcajul traseului. Alti turisti au cerut ajutor pe Valea Caraimanului.

Salvatorii montani din Bușteni si-au petrecut o noapte întreagă pe Valea Caraimanului cautând, pe o ploaie torențială, un barbat de 47 de ani, epuizat fizic. Victima a sunat dupa ajutor pentru că s-a ratacit după ce a rămas fără baterii la lanterna de mână. Salvamontiștii l-au găsit ud si foarte obosit și după ore de eforturi au reușit sa-l coboare cu bine de pe munte.  Cu numai o zi inainte, alți trei turiști au fost salvați din aceeați zonă, în condiții similare.

Și jandarmii montani au avut o acțiune de salvare în weekend. Odată cu lăsarea întunericului, 8 tineri aflați pe munte au pierdut marcajul traseului și au sunat la 112 să solicite sprijin. Inițial, apelul a fost recepționat de jandarmii din Brașov, însă ulterior cele 8 persoane au ajuns în județul Prahova, zona „Vârful Grecului”, conform datelor GPS. În cautarea grupului au plecat imediat 3 jandarmi montani din cadrul Postului Montan Azuga. După aproximativ o oră de căutari, tinerii au fost găsiți  și conduși în siguranță la locul de cazare din localitatea Azuga.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *