Senatorul PSD Robert Cazanciuc a făcut cunoscut faptul că împreună cu senatorul Lucian Romaşcanu a inițiat o propunere legislativă pentru declararea datei de 15 iulie ca Ziua mărcii poștale românești. El a subliniat importanța marcării acestei zile și a prezentat detaliile inițiativei într-o postare pe Facebook.

Propunerea legislativă vizează ca Compania Naţională Poşta Română şi Romfilatelia să sărbătorească anual Ziua mărcii poștale românești prin organizarea unui Târg al mărcilor poștale și al cărților poștale maxime. De asemenea, consiliile județene în colaborare cu inspectoratele școlare județene și cel al Municipiului București pot organiza expoziții filatelice tematice. Institutul Cultural Român va colabora cu Romfilatelia în organizarea evenimentelor de promovare a mărcii poștale. În plus, Romfilatelia va lansa anual un produs filatelic special pentru a marca Ziua mărcii poștale românești.

Senatorul Cazanciuc a subliniat că această inițiativă este motivată de faptul că marca poștală românească a reprezentat de-a lungul timpului un element semnificativ al patrimoniului spiritual și cultural al națiunii. Aceasta a devenit un simbol al identității activității social-politice și economice a României în domeniul artei, creației artistice, culturii și sportului. Totodată, timbrele poștale și colițele filatelice emise au transmis mesaje filatelice despre istoria și geografia României, familiarizând atât în țară, cât și în străinătate, personalități remarcabile ale vieții politice și culturii românești, evenimente și realizări importante din diverse perioade istorice ale țării.

Senatorul a menționat în postare că primul timbru poștal românesc, „Capul de bour”, care are o semnificație puternică în identitatea națională, a fost tipărit la Iași în cadrul primei emisiuni sub egida Poștei Domnești a Principatului Moldovei, pe data de 15 iulie 1858.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *