carte veche bibliotecaPloieştiul deţine o altfel de comoară

Biblioteca Națională a României a anunțat că va fi nevoită să închidă ușile publicului începând cu data de 17 iulie, din cauza unor probleme depistate cu ploșnițele. Reprezentanții instituției au declarat că vor solicita intervenția specialiștilor în deratizare, iar redeschiderea bibliotecii este programată pentru data de 4 septembrie.

Printr-un comunicat adresat prietenilor și utilizatorilor Bibliotecii Naționale, se menționează că au fost descoperite insecte parazite (ploșnițe) pe unele banchete de la parterul clădirii, în zona deservită de public. Din acest motiv neplăcut, conducerea bibliotecii a luat decizia de a închide mai devreme decât era planificat, începând de luni, 17 iulie a.c.

Inițial, în acest an, Biblioteca Națională urma să fie închisă în perioada 31 iulie – 3 septembrie pentru a efectua lucrări de dezinsecție, igienizare și reorganizare a spațiilor destinate publicului. Cu toate acestea, situația neprevăzută a impus o devansare a acestui termen.

Astfel, începând cu data de 17 iulie a.c., Biblioteca Națională, sub hashtagul #BiblioNatio, nu va mai fi accesibilă publicului (însă angajații bibliotecii își vor continua programul obișnuit).

Se speră că, fără alte probleme, biblioteca va putea fi redeschisă în ziua de luni, 4 septembrie, iar utilizatorii vor putea reveni în sălile de lectură, în spațiile libere și la expozițiile și conferințele organizate de Biblioteca Națională a României.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *