Miercuri, președintele francez Emmanuel Macron a afirmat că Rusia se află într-o situație „fragilă” din punct de vedere militar, iar statele occidentale sunt hotărâte să ofere un sprijin „durabil” Ucrainei, conform relatărilor AFP citate de Agerpres.

„Rusia se află într-o stare fragilă atât din punct de vedere militar, cât și politic (…) și sprijinul nostru pentru Ucraina este un angajament pe termen lung (…)”, a declarat el într-o conferință de presă de la încheierea summitului NATO de la Vilnius.

„Ea a arătat primele sale semne de divizare”, a adăugat el, referindu-se la tentativa de rebeliune a mercenarilor Wagner, care este potrivit lui un semn de „slăbiciune a puterii ruse”.

Emmanuel Macron a admis posibilitatea ca ucrainenii să fie dezamăgiți de absența angajamentelor mai concrete din partea NATO în ceea ce privește aderarea lor la Alianță.

„Este legitim din partea preşedintelui ucrainean (Voloimir Zelenski – n.r.) să fie exigent cu noi, pentru că el se luptă în teren, pentru că armata lui este angajată şi pentru că el apară integritatea teritoriului său, suveranitatea poporului său”, a spus el.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *