Sursă foto: Edupedu

Peste 2600 de candidați prezenți la concursul de Titularizare 2023 s-au retras de la proba scrisă desfășurată pe 12 iulie, conform unei informări transmise de Ministerul Educației. Rata de participare a fost de 83,17%, reprezentând un procent semnificativ din cei peste 32.000 de candidați înscriși.

Acesta a fost cel mai mare număr de candidați înscriși din promoția curentă din ultimii 13 ani. În total, 26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu vor putea ocupa posturi didactice sau catedre în anul școlar 2023-2024.

Potrivit datelor Ministerului Educației, aproape 32.000 de candidați s-au înscris în concurs, iar numărul lor a scăzut în comparație cu anii precedenți. Cu toate acestea, numărul absolvenților din promoția curentă care s-au înscris la examenul de titularizare în acest an este cel mai mare din ultimii 13 ani, depășind 5700 de candidați, aproape la același nivel cu cel înregistrat în 2010, anul în care salariile bugetarilor au fost reduse.

Titularizarea reprezintă angajarea pe perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a obține statutul de titular, profesorii trebuie să obțină o notă minimă de 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Însă, în acest an, inspecțiile la clasă au fost eliminate din cauza grevei din Învățământ.

Ministerul Educației a comunicat că un număr de 2623 de candidați s-au retras de la concurs (2541 din motive personale și 82 din motive medicale), reprezentând 9,87% din totalul candidaților prezenți.

Procesul de evaluare a lucrărilor scrise se va desfășura în cele 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel național. Primele rezultate ale probei scrise vor fi afișate pe 18 iulie, iar contestațiile vor putea fi depuse în perioada 18-19 iulie.

Rata de participare la concurs a fost semnificativă, iar Ministerul Educației a menționat că sunt disponibile 6837 de posturi didactice și catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 5945 în mediul urban și 1342 în mediul rural.

Sursă: edupedu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *