Sursa: conde.ro

Indreptarea parului cu keratina este un tratament modern ce are ca sarcina principala hranirea si reconstruirea structurii parului, facandu-l mai neted. 

Tratamentul de indreptare a parului cu keratina se mai numeste si metoda braziliana

  • Numele provine din istoria tratamentului, care a fost initial dedicat braziliencelor cu parul negru, posesoare de par lung, puternic ondulat.

Cu toate acestea, nu indreptarea este scopul sau principal, ci reconstructia parului si hranirea lui in profunzime. Se face prin completarea deficientelor de keratina din structura parului.

procedură

Procedura in sine dureaza aproximativ 2 ore (mai mult sau mai putin in functie de lungimea si grosimea parului) si este complet nedureroasa. 

Este precedat de spalarea parului de doua ori si aplicarea unui sampon special, care deschide cuticulele parului. Curatenia se face de catre un profesionist, asa ca nu trebuie sa o faci singur inainte de a merge la salon. Parul spalat este uscat cu un flux de aer usor si astfel pregatit este gata pentru tratamentul cu keratina. Se aplica pe suvite cu o perie un amestec de keratina care contine keratina dar si vitamine care hranesc parul. Acesta se tine pe par aproximativ o jumatate de ora, apoi parul se usuca din nou si se indrepta cu un fier de coafura. 

Tratamentul brazilian de indreptare a parului este recomandat persoanelor care au o lipsa de keratina in structura parului, care se manifesta prin fragilitate crescuta, uscaciune si incretire. Indreptarea parului cu keratina este recomandata si pentru parul uscat, vopsit in mod repetat, incretit, electrizant, par greu de coafat. Pe de alta parte, nu este recomandat persoanelor cu parul scurt, subtire, deseori deschis la culoare si celor care merg des la piscina.

Efectul indreptarii cu keratina dureaza de la 3 pana la 6 luni. 

Sursa: conde.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *