Potrivit unui nou studiu, inteligența artificială (AI) ar putea ajuta medicii să găsească soluții în ceea ce privește tratarea cancerului cerebral în timpul intervențiilor chirurgicale. O echipă de cercetători a dezvoltat un instrument care poate decodifica ADN-ul unei tumori în timp real, în timpul operației, oferind informații prețioase pentru tratamentul personalizat. Această descoperire ar putea avansa cercetarea în ceea ce privește tratamentele personalizate pentru una dintre cele mai mortale forme de cancer.

Cercetătorii au dezvoltat un instrument de inteligență artificială (AI) care poate decodifica genomul cancerului cerebral în timpul unei intervenții chirurgicale. Acesta permite profilarea în timp real a tumorii, oferind informații valoroase care pot ghida deciziile chirurgicale și deciziile legate de tratament.

Un grup de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard a dezvoltat un instrument de inteligență artificială (AI) care poate decodifica rapid ADN-ul unei tumori cerebrale în timpul unei intervenții chirurgicale. Această abordare permite determinarea identității moleculare a tumorii într-un timp foarte scurt, în contrast cu metodele actuale care pot dura de la câteva zile până la câteva săptămâni pentru obținerea acestor informații esențiale.

Mai multe informaţii le găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *