Sursă foto: AGERPRES

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat lansarea unui portal național care permite justițiabililor să depună cereri, înscrisuri și să plătească taxe de timbru online. Într-un comunicat publicat astăzi, CSM îndeamnă cetățenii și profesioniștii din sistemul judiciar să folosească acest portal, recomandându-le să evite utilizarea simultană a altor instrumente de sesizare a instanței pentru a nu îngreuna inutil activitatea acestora.

Portalul național, disponibil la adresa https://registratura.rejust.ro, a fost inițial dezvoltat de Curtea de Apel Galați și este acum accesibil la nivel național, fiind gratuit.

Conform comunicatului CSM: „Site-ul permite justițiabililor și profesioniștilor dreptului să interacționeze electronic cu instanțele de judecată, oferindu-le posibilitatea de a accesa ușor următoarele servicii: depunerea cererilor în instanță, înregistrarea cailor de atac în dosare, depunerea de înscrisuri în dosare existente, plata taxelor judiciare de timbru cu cardul bancar, eliberarea certificatelor de grefă și eliberarea copiilor legalizate ale hotărârilor judecătorești. Opțiunea de a plăti taxa de timbru utilizând cardul bancar facilitează semnificativ interacțiunea cu instanțele de judecată, această modalitate de plată fiind implementată în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, Asociația de Plăți Electronice din România și Ghișeul.ro.”

Utilizând formularele electronice disponibile în portal, informațiile sunt transmise în mod structurat către grefieri, facilitând înregistrarea rapidă a cererilor și înscrisurilor în sistemele informatice proprii.

CSM le recomandă justițiabililor care aleg să folosească noul portal să nu utilizeze în același timp și alte instrumente de sesizare a instanței, pentru a nu suprasolicita în mod nejustificat activitatea acestora.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *