Sursa: digi24.ro

Aproximativ 2.000 de persoane au participat sâmbătă la o întâlnire memorială în centrul Parisului pentru un tânărul de culoare ce a murit în custodia poliției.

Manifestanţii s-au strâns în Place de la Republique, una dintre cele mai mari pieţe din capitala franceză, în memoria lui Adama Traore, un tânăr care a murit în circumstanțe similare – decedat la scurt timp după reţinerea sa de către jandarmi, în iulie 2016, conform Digi24.

Într-un videoclip postat pe Twitter, Assa Traore, sora mai mare a lui Adama, a denunțat decizia.

„Guvernul a decis să pună combustibil pe foc” și „să nu respecte moartea fratelui meu mai mic”, a spus ea.

În schimb, ea a participat la un miting în Place de la Republique din centrul Parisului.

„Marșăm pentru ca tinerii să denunțe violența poliției. Ei vor să ne ascundă morțile„, a spus ea la miting, la care au participat și mai mulți parlamentari.

„Ei autorizează marșuri ale neonaziștilor, dar nu ne permit să marșăm. Franța nu ne poate da lecții de morală. Poliția sa este rasistă și violentă”, a spus ea.

  • Premierul Elisabeth Borne a declarat pentru cotidianul Le Parisien că guvernul va folosi „mijloace masive pentru a-i proteja pe francezi” în timpul sărbătorii naționale.

„Marșul a decurs pașnic, a fost un succes, nu înțelegem arestarea lui”, a spus Assa Traore. Jean-Luc Melenchon, liderul partidului de stânga dur France Unbowed, a criticat guvernul.

„De la interdicție la represiune… liderul duce Franța într-un regim pe care l-am văzut deja. Pericol. Pericol”, a scris el pe Twitter, referindu-se la regimul din Al Doilea Război Mondial al liderului de la Vichy, Philippe Petain, care a colaborat cu naziștii.

Mulți oameni au strigat „Dreptate pentru Nahel” înainte de a se dispersa calm mai târziu după-amiaza.

Imagini(digi24):

Sursa: digi24.ro, news.com.au;

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *