Sursa: unitedeuropeanchristendom.com

Aproximativ 2,5 milioane de kilometri pătraţi – este deficitul de gheaţă de pe mare din Antarctica înregistrat de observatorul european Copernicus la sfârşitul lunii iunie, comparativ cu media din perioada 1991-2020, conform Digi24.

Suprafaţa banchizei în iunie a fost astfel stabilită la 11,5 milioane de kilometri pătraţi (cu 17% mai puţin comparativ cu media). Ritmul de refacere este „extraordinar de redus”, potrivit lui Ed Blockley, care conduce Grupul pentru climă polară din cadrul Met Office, serviciul britanic de meteorologie.

„În 2015, totul s-a întors pe dos: am pierdut în 2-3 ani ceea ce am câştigat în 35 de ani”, a declarat spune Francois Massonnet, climatolog la Universitatea catolică din Louvain, în Belgia.

„Din 2016, doborâm recorduri aproape în fiecare an şi se pare că aceste recorduri nu sunt independente unele de altele. Când revine iarna, mai întâi trebuie eliberată toată căldura în exces înainte de a se putea forma gheaţă pe mare, a adăugat el.

În loc să stabilească un record, gheața din Antarctica, care plutește pe oceanul din jurul continentului, a atins cea mai scăzută extindere înregistrată vreodată în februarie, potrivit NASA.

În ianuarie, întinderea gheții marine din Antarctica a fost cea mai scăzută înregistrată pentru luna respectivă, potrivit Centrului Național de Date despre Zăpadă și Gheață iar extinderea în martie a fost a doua cea mai scăzută înregistrată pentru luna respectivă.

„Există o discuție despre gheața din Antarctica care suferă o schimbare de regim din 2016, într-o măsură în general mai mică și că poate acesta ar putea fi un răspuns la încălzirea globală”, Walt Meier, om de știință în gheața de mare la Centrul Național de Date despre Zăpadă și Gheață. , a spus într-un comunicat de presă al NASA.

„Dar este greu de spus în acest moment dacă este o schimbare reală și un răspuns la încălzire sau doar o variație temporală pe mai mulți ani.”

Sursa: eu.usatoday.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *