Premierul Marcel Ciolacu a cerut destituirea conducerii Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) și Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov. De asemenea, a solicitat demiterea conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități în cazul Azilului de bătrâni din Ilfov.

Într-o declarație făcută la începutul ședinței de Guvern, premierul a menționat că ar fi dorit să discute despre măsurile economice și sociale pe care urmează să le adopte, însă situația dezastruoasă din azilele de bătrâni a necesitat o intervenție imediată. El a exprimat indignarea față de tratamentul inuman la care au fost supuși bătrânii vulnerabili și a subliniat necesitatea ca autoritățile să acționeze rapid.

Astfel, Marcel Ciolacu a solicitat ministrului Muncii să demită conducerea ANPIS și AJPIS Ilfov, care au avut atribuții de control și autorizare în aceste centre de îngrijire. Premierul a menționat că anumite funcționari au prezentat autorităților materiale și informații false, inducând în eroare conducerea ANPIS în procesul de autorizare. El a cerut ca toate informațiile și materialele disponibile să fie făcute publice, pentru ca cetățenii să fie informați cu exactitate despre ceea ce s-a întâmplat.

În plus, șeful Executivului a solicitat și demiterea conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități, instituție care are responsabilitatea controlului și supravegherii centrelor de îngrijire. El a făcut un apel către conducerea Consiliului Județean Ilfov și Primăria Sectorului 3 pentru a demite urgent conducătorii Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) locale, care aveau atribuții directe în asigurarea serviciilor de calitate pentru persoanele în vârstă, copii și persoanele cu dizabilități.

„Vreau să fac, nefiind în atribuţiile mele de prim-ministru, un apel la conducerea Consiliului Judeţean Ilfov şi conducerea Primăriei Sectorului 3, să destituie de urgenţă conducătorii DGASPC-urilor locale. Aveau atribuţii directe în ceea ce priveşte funcţionarea şi calitatea serviciilor către persoanele vârstnice, copii sau persoane cu dizabilităţi. De asemenea, doresc destituirea din funcţia de preşedinte a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Persoanelor cu Dizabilităţi, instituţia având corp de control şi atribuţii clare de a controla ce se întâmplă în aceste centre de îngrijire”, încheie Ciolacu.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *