Un tânăr, venit din Germania, la rude s-a înecat când s-a dus la scăldat.

Venit în vacanță din Germania, un tânăr a murit înecat la Târnava Mică, în judeţul Mureş. Chiar dacă el nu știa să înoate, tânărul a intrat în apă, să se răcorească. Prietenii cu care se afla n-au putut nici ei să îl salveze deoarece nu știau să înoate.

Tânărul, de 19 ani, din localitatea Ţigmandru, a venit împreună cu mai mulţi prieteni în Bălăușeri, să facă o baie şi să se răcorească în apa râului. Niciunul dintre tineri nu ştia să înoate. Martorii spun că pe băiat l-a tras la fund un vârtej. Mai bine de două ore l-au căutat pompierii şi scafandrii în apa râului Târnava Mică.

Alexandru Ghidiu, de la ISU Mureș: „S-au efectuat căutări aproximativ două ore, alături de echipajul de la Salvamont, care a efectuat căutări pe fundul apei”.

Ioan Călușer, de la Salvamont Mureș: „Vizibilitatea e zero. Abia îţi vezi mâinile. Am avut noroc că s-a rezolvat repede. A fost exact acolo unde s-a presupus că o să fie”.

Rudele tânărului sunt revoltate și spun că mulţi oameni au murit înecaţi în râu, însă autorităţile n-au luat nicio măsură. De asemenea, nu a fost pusă nici măcar o plăcuţă prin care să atenţioneze că scăldatul e interzis în zonă.

Tânărul lucra în Germania şi a ajuns în ţară sâmbătă, spun rudele lui, care se pregătesc acum de înmormântare.

Criminaliştii au deschis o anchetă. 

Sursă: gds.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *