Sursa:alchetron.com

Cazare de vis la o mină de ardezie victoriană dezafectată din nordul Țării Galilor, despre care se crede că este cea mai adâncă cazare din lume!

Situl abandonat de mult timp din Gwynedd a fost transformat într-un hotel subteran, dar nu este pentru cei slabi de inimă. Oaspeții vor trebui să facă drumeții timp de aproximativ două ore înainte de a ajunge la șederea lor – care este situat la 419 de metri sub pământ.

Cariera și mina Cwmorthin se află pe un deal lângă satul Tanygrisiau și se află chiar în inima Parcului Național Snowdonia din Gwynedd. Acesta a fost înființat pentru prima dată la începutul secolului al XIX-lea și obișnuia să angajeze sute de mineri în perioada sa de glorie. Dar, la fel ca mare parte din industria ardeziei din nordul Țării Galilor, a fost închisă la mijlocul secolului al XX-lea.

Cu toate acestea, zona a revenit recent – se mândrește cu prima tiroliană cea mai adâncă din lume și cu cădere liberă – și acum revendică cea mai adâncă noapte de cazare. Sunt oferite patru cabane din bușteni, precum și o cameră specială cu acoperiș de ardezie.

Imagini:

Deasupra satului Tanygrisiau și în peisajul ondulat și bătut de vânt din Parcul Național Snowdonia de lângă Blaenau Ffestiniog, a existat odată un sat numit Cwmorthin, care s-a născut din exploatarea și exploatarea bogăției locației de ardezie galeză. Situl minier a început în 1810, dar activitatea principală a început în 1861 prin intermediul companiei Cwmorthin Slate. Când este considerată împreună cu vecina sa, Cariera de ardezie Oakeley, se credea la acea vreme a fi cea mai mare și mai adâncă mină de ardezie din lume.

„Există două motive principale pentru care a început”, a explicat Mike Morris, ghid subteran și manager de operațiuni, Go Below.

„În primul rând, s-a datorat cererii populare, într-adevăr. „Mulți dintre clienții pe care i-am luat în călătoriile noastre aventuroase ne-au tot spus: „Nu ar fi grozav să dormi aici jos?”. „Și ne-am gândit – da – de ce nu. „În al doilea rând, proprietarul nostru, Miles, dorește să creeze primii – cum ar fi prima cădere liberă subterană din lume, cea mai lungă și mai adâncă plimbare cu fermoarul subteran. „A fost o altă oportunitate pentru el să-și arate latura creativă și să creeze acest spațiu.”, conform BBC.

Sursa: bbc.co.uk

Sursa foto: flikr.com, bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *