Sursă foto: www.ancs.ro

Se vor organiza, prin competiție, burse de până la 10.000 lei/student. Proiecte de cercetare în facultățile și centrele de specialitate ale universității, recrutarea activă pentru a activa în domeniu – acestea sunt parte dintre instrumentele pe care Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca le oferă studenților.

Prof. Univ. Dr. Anca Buzoianu, rectorul unei universități de prestigiu din Cluj, a vorbit despre instituția ce oferă totodată acces la profesori și personalități medicale de top.

Anca Buzoianu: „Astfel, interesul studenților noștri pentru domeniul cercetării crește tot mai mult de la an la an”, iar “o bună parte din absolvenții noștri aleg cariera de cercetător după absolvire și își continuă studiile doctorale la noi în universitate sau în universități renumite din lume”. Ea spune că cei mai buni dintre absolvenți “sunt recrutați activ de către universitate, oferindu-li-se locuri la doctorat și posibilitatea unei cariere într-un mediu tânăr.”

Potrivit rectorului Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, aproximativ toți absolvenții de medicină și farmacie se angajează în domeniile studiate,  implicarea în cercetare și în activități practice cu impact imediat oferă un avantaj. În cazul proiectului-pilot de screening neonatal extins MetaboMS, de exemplu, ea spune că acesta „sporește valoarea educației oferite de universitate și oferă un avantaj competitiv pentru studenții implicați în acesta”.

  • Rectorul Anca Buzoianu a explicat, într-un interviu, implicarea UMF “Iuliu Hațieganu” în proiecte de cercetare științifică și aplicată, precum și în relațiile universitare internaționale.

Vezi AICI întregul interviu al rectorului de la UMF „Iuliu Hațieganu”.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *