Sursă foto: Ziarul Amprenta

În Consiliul Local al municipiului Ploiești s-a făcut o propunere interesantă. Se dorește implementarea sistemului „Kiss&Ride” în zona școlilor din municipiu.

Este vorba despre o bandă specială unde părinții pot opri, pentru scurt timp, mașina, ca să își lase copiii în siguranță la școală. Acest sistem a fost deja implementat cu succes în apropierea unor unități de învățământ din Capitală.

Consilierul local Dragoș Măchițescu propune ca un astfel de proiect să fie implementat la Școala Gimnazială „George Coșbuc”, unde ar urma să fie amenajată o bandă de mers specială pe strada Alexandru Lăpuşneanu.

Telegrama notează că sistemul „Kiss&Ride” înseamnă „un refugiu de debarcare/îmbarcare, un culoar pe unde părinții intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, iar paznicul sau profesorul de serviciu preia copilul pentru a-l conduce în siguranță în curtea instituţiei de învăţământ. Astfel, copilul îşi ia la revedere, apoi părintele pleacă spre locul de muncă sau domiciliu.

Sunt alocate aproximativ 20-30 de secunde pentru lăsarea copilului la școală, evitându-se situațiile în care aceștia au de a face cu parcate pe trotuar și cu diverse riscuri.

Măchițescu spune că problemele apărute în orele în care copiii sunt lăsați la școală au fost semnalate de părinții de la școala respectivă.

„Am prezentat proiectul în Comisia de Circulație din luna martie, urmând ca Serviciul Rutier din cadrul IPJ Prahova să analizeze şi să prezinte variantele de implementare a acestui sistem de trafic” Dragoș Măchițescu

Potrivit declarațiilor acestuia, consilierul Aurelian Tudor a propus un sistem similar pentru zona Școlii Gimnaziale „Andrei Mureșanu”.

Citește și: Bandă de circulație specială pentru elevi, în România! | republikaNEWS

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *