Sursă foto: Ego.ro

În perioada 28-29 iunie au avut loc audierile jucătoarei de tenis, Simona Halep. Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a participat în calitate de observator, invitată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

„ANAD are o prezenţă neutră şi obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internaţional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) de către Sport Resolutions. Precizăm că, ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităţilor competente”, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru păstrarea integrității procesului, ANAD „va păstra confidenţialitatea informaţiilor, a întregului proces, incluzând şi dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de şedinţe de audiere”.

ANAD a evidențiat că detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părţi implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Antidoping.

„Având în vedere experienţa, independenţa şi imparţialitatea celor implicaţi în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizaţiei antidoping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz şi altor organizaţii antidoping care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Antidoping”, reiese din comunicat.

Audierea Simonei Halep fusese amânată de mai multe ori de către ITIA, ultima dată pe 28 mai.

Vezi AICI mai multe detalii.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *