Sursă foto: Ziarul Prahova

Un eveniment cu o importanță aparte a avut loc joi la Universitatea „Petrol-Gaze” din Ploiești, fiind fost inclus în seria de acțiuni realizate în cel de-al 75-lea an de existență al instituției.

Astfel, s-a finalizat proiectul cu titlul „Modernizare, dotare și recompartimentare interioară la UPG Ploiești – corp I”, finanțat din fonduri europene, care a vizat creșterea nivelului de educație atât prin dotarea laboratoarelor Facultății de Tehnologia Petrolului și Petrochimie cu echipamente moderne, cât și prin refacerea spațiilor de învățământ ale acesteia, astfel încât să corespundă cerințelor actuale.

Conf. univ. dr. ing. Daniela Popovici, prorector al UPG, manager de proiect, și decanul facultății, șef lucrări dr. ing. Loredana Negoiță, susțin că ideea inițierii acestui proiect datează din anul 2016, după care în 2018 s-a depus documentația, iar în iulie 2019 a fost semnat contractul de finanțare cu Agenția de Dezvoltare Sud-Muntenia. Acesta a avut valoarea de aproape 6 milioane de euro, fonduri nerambursabile, oferite prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Proiectul a permis asigurarea celei mai mari și de substanță dotări în infrastructura de cercetare a UPG de la înființarea instituției și până acum. Doar echipamentele valorează peste 4 milioane de euro, și asta fiindcă sunt dintre cele mai moderne.

„Șapte ani a durat punerea în aplicare a acestui proiect, dar, iată, universitatea noastră are acum echipamente de excepție, de cercetare și educație, la nivel foarte înalt. Avem profesori de valoare și, iată, acum avem și infrastructură de educație modernă”rectorul universității ploieștene, conf. univ. dr. ing. Alin Diniță.

Laboratoarele facultății menționate au fost dotate cu mai mult de 360 de tipuri de echipamente, precum spectrofotometre; densimetre; instalații de laborator pentru sinteze catalitice; aparat pentru determinarea vâscozității produselor petroliere colorate; sisteme pentru determinarea caracteristicilor de oxidare la benzine, motorine, uleiuri și biodiesel; instalații de laborator pentru distilarea petrolului brut, pentru determinarea temperaturii de inflamabilitate etc. Laboratorul pentru analize morfologice a fost chiar dotat cu un microscop electronic de baleiaj, care permite, printre altele, vizualizarea unor zone cu dimensiuni de un milion de ori mai mici decât un milimetru, ansamblul de echipamente care permite verificarea completă a calității combustibililor auto sau cel destinat determinării conținutului de pesticide din alimente.

Sursă: Ziarul Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *