Sursa: bravostiri.ro

Boardul companiei a decis marți să opereze zboruri de pe Aeroportul Braşov, programul fiind adaptat condiţiilor oferite în prezent de infrastructura locală.

„Având în vedere situaţia creată până la acest moment ca urmare a problemelor ivite, respectiv lipsa aparaturii pentru îndepărtat păsările de pe raza aerodromului, lipsa organizaţiilor de întreţinere precum şi refuzul extinderii programului operare de către controlorii de trafic, în situaţii de nevoie operaţională cum au fost întâmpinate în săptămânile anterioare, Dan Air a luat următoarea hotărâre: prioritare fiind siguranţa pasagerilor noştri, ne asumăm pierderile adiţionale şi greutăţi întâmpinate şi vă anunţăm că ne vom continua programul de zbor adaptat condiţiilor oferite în prezent de către Aeroportul din Braşov. 

Menţionăm că, în urma solicitărilor noastre, Aeroportul Braşov ne-a transmis în cursul acestei zile o comunicare potrivit căreia problema logisticii pentru îndepărtarea păsărilor din zona aeroportului din Ghimbav a fost rezolvată. Cu privire la lipsa organizaţiilor de întreţinere arătam ca suntem încă în aşteptarea unui răspuns”, se menţionează într-un comunicat al companiei. 

„În momentul de faţă, ne vedem nevoiţi să facem această conferinţă de presă pentru a ridica nişte probleme de siguranţă care pe noi, la Dan Air, ne pun în imposibilitatea de a continua operarea pe Braşov. Colegii mei din board-ul de siguranţă deliberează asupra situaţiei, având în vedere informaţiile recente pe care autorităţile au început să le trimită de aseară. Se încearcă şi la această oră să se facă ce nu s-a făcut în doi ani”, a spus Matt Ian David.

„Referitor la extinderea programului de operare, compania noastră a înaintat doua adrese atât către Aeroportul Braşov, cât şi către ROMATSA, solicitând extinderea programului de operare astfel încât să fie respectate cele transmise iniţial de către toate părţile implicate. Arătăm că până la acest moment nu am primit încă un răspuns. De asemenea chiar şi în cazul unui răspuns nefavorabil dar justificat ne arătăm disponibilitatea în identificarea unor soluţii menite a rezolva problemelor pasagerilor”, spun reprezentanţii companiei.

Pentru mai multe detalii despre incident si conferinta din aceasta zi accesati sursa citata.

Sursa: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *