Sursă foto: CSM Ploiești

La început de săptămână, echipa de baschet seniori a celor de la CSM Ploiești anunță o mutare importantă în perspectiva ediţiei de campionat 2023-2024 a Ligii Naţionale.

Tânărul baschetbalist Lorenzo Diaconescu se întoarce la Ploiești, orașul unde s-a născut la data de 27 ianuarie 2005, şi va juca pentru CSM Petrolul în următorul sezon.

Lorenzo este un baschetbalist promițător şi revine în țară după patru ani petrecuţi în Spania. A început baschetul încă de când avea 7 ani, evoluând, pe rând, pentru Solaris Ploieşti, CSU Ploieşti şi ACS Dan Dacian Bucureşti, iar la 14 ani a fost recrutat de cei de la Real Madrid, unde a jucat un an.

În sezonul 2020-2021 s-a transferat la Coosur Real Betis, dar o accidentare l-a ținut mult timp pe margine, iar în ultimii doi ani Diaconescu a evoluat pentru Zentro Basket Madrid, la nivel de juniori.

Noul baschetbalist al CSM Petrolul Ploiești joacă pe poziţia 4 (extremă de forţă), are 2.04 m înălțime şi este component al echipei naţionale „U18” a României, pentru care a jucat la FIBA U18 European Championship, Division B, în august 2022 (chiar la Ploiești)! Lorenzo Diaconescu a avut atunci medii de 8.4 puncte şi 5.9 recuperări în puţin peste 25 de minute jucate în cele 8 partide ale „tricolorilor”.

Site-ul oficial al Clubului Sportiv Municipal Ploiești notează că, în această perioadă, el se află în cantonament cu „naţionala” U18, care se pregăteşte la Târgu Jiu pentru participarea la ediţia din acest an a FIBA European Championship, Division B, programată în perioada 21-30 iulie, în Portugalia, la Matosinhos.

„Lorenzo este unul dintre baschetbaliştii de valoare din generaţia tânără şi am ţinut să vină alături de noi pentru că vrem să ne respectăm strategia de a le da credit jucătorilor ploieşteni. Faptul că s-a antrenat şi a jucat patru ani în baschetul iberic l-a ajutat să ajungă la un nivel care, credem noi, îi asigură bagajul necesar pentru a evolua în Liga Naţională de Baschet Masculin, aşa că suntem covinşi că ne va ajuta foarte mult în noul sezon”Ionuţ Ivan, coordonatorul secţiei de baschet a CSM Petrolul Ploieşti

Lorenzo va fi din nou coleg de club cu fratele lui, Federico, legitimat la CSM Petrolul Ploieşti și component de bază al echipei „U15”, care a devenit campioană naţională în acest an cu prilejul Turneului Final de la Sibiu.

În acest moment, lotul echipei de seniori este format din Bogdan Popa, Vlad Corpodean, Lorenzo Diaconescu, Codruţ Dinu, George Angelian, Robert Pătraru, Mihai Comănescu şi David Raşoga.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *