Sursa: antena1.ro

In interiorul alimentului se pot ascunde mici insecte și larve care se hrănesc cu miezul lui și pe care, mai mult decât sigur, nu vrei să le ingerezi. Cum poți îndepărta „musafirii nedoriți”? Amestecă puțină sare într-un bol cu apă rece și spală căpșunele cu apa pe care ai pregătit-o.

Dizolvă o lingură de sare într-un bol plin cu apă rece și lasă fructele să stea acolo timp de aproximativ 15 minute. Astfel, în contact cu salinitatea din apă, toți paraziții aflați în interiorul lor vor ieși la suprafață. În plus, în cazul în care nu știai, sarea potențează gustul căpșunei, făcând-o de două ori mai gustoasă. După ce le-ai scos din apa sărată, clătește-le sub un jet de apă proaspătă și rece, apoi le poți consuma fără probleme.

Pentru a scăpa de toxicitate, deoarece alimentele pe care le cumperi de la aprozar probabil au în interior cojii rămășițe de pesticide și alte substanțe toxice, asigură-te că sunt spălate în apă cu bicarbonat.

Umple chiuveta sau un lighean mai mare cu apă și dizolvă conținutul unui pliculeț de bicarbonat de sodiu. Adaugă apoi legumele și lasă-le timp de 20 de minute, timp în care bicarbonatul își va face efectul de „purificare”. In acest fel, pesticidele din produse vor fi eliminate, fiind de 10 ori mai sigure pentru consum.

Sursa: diahair.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *