Sursa: fertilitydost.com

Șansa de a rămâne însărcinată în mod natural după ce ai avut un copil FIV este destul de mare. Iar cercetatorii spun sansele sunt aproximativ unul din cinci, lucru despre care cuplurile ar trebui să fie conștiente.

Potrivit NHS, șansa ca orice cuplu să conceapă în mod natural în următorul an, dacă a încercat deja de câțiva ani, este de una din patru sau mai puțin. Infertilitatea fiind de obicei diagnosticată numai după ce un cuplu nu a reușit să conceapă, în ciuda unui an de încercări.

Dar, din moment ce fertilitatea feminină scade odată cu vârsta, femeile în vârstă de peste 35 de ani și oricine știe deja că ar putea avea probleme de fertilitate, ar trebui să-și consulte medicul de familie mai devreme, conform sfatului.

De asemenea, problemele de fertilitate pot fi permanente sau vin și pleacă și pot afecta oricare partener. Există o mulțime de motive tratabile, dar pentru aproximativ unul din patru cupluri este posibil să nu fie posibil să se găsească o cauză.

  • Tratamentele de fertilitate, cum ar fi fertilizarea in vitro (FIV), nu sunt întotdeauna gratuite în NHS.
  • Un ciclu de tratament FIV poate costa până la 5.000 de lire sterline sau mai mult.

Shema Tariq, din Londra, a fost diagnosticată cu „rezervă ovariană scăzută”, adică are mai puține ovule rămase și a spus că șansele ei de a concepe fără FIV sunt aproape zero. Aceasta a avut nevoie de șase runde de FIV pentru a concepe fiul ei, care s-a născut în 2018.

Daca doriti sa aflati mai multe despre povestea acesteia vizitati sursa citata.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *