Sursa: abc7ny.com

Bărbatul care a fondat OceanGate împreună cu pilotul de submersibil dispărut Stockton Rush a declarat pentru BBC News că este posibil să fi avut loc o „implozie instantanee” a ambarcațiunii.

Guillermo Söhnlein a fost intervievat în timp ce soseau știrile despre apariția resturilor în Atlantic, spunand că nu ar fi surprins dacă ar fi ceva la suprafață.

Söhnlein a spus: „Știu că protocolul nostru pentru comunicațiile pierdute este ca pilotul să iasă la suprafață submarin. De la început am crezut întotdeauna că asta ar fi făcut Stockton. În acest caz, devine foarte dificil să găsești submarinul, deoarece nava de suprafață nu ar fi știut că se apropie și nu ar fi știut unde să caute. Cea mai mare teamă a mea prin toată această chestiune, urmărind operațiunile care se desfășoară, este că acestea plutesc la suprafață și că sunt foarte greu de găsit.”

„Ceea ce știu este că, indiferent de submarin, atunci când operezi la adâncime presiunea este atât de mare asupra oricărui submarin, încât dacă există o defecțiune ar fi o implozie instantanee. Dacă asta s-a întâmplat, asta s-ar fi întâmplat acum patru zile”, addauga acesta.

Söhnlein, care a părăsit OceanGate în urmă cu 10 ani, a spus că nu ar fi acționat diferit în aceste circumstanțe.

„Dacă e ceva, cred că trebuie să ne întoarcem și să învățăm din ceea ce se întâmplă, să aflăm ce s-a întâmplat, să luăm acele lecții și să le ducem mai departe”.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *