Procurorii și judecatorii si-au suspendat activitatea pe termen nedeterminat. Protestul este cauzat de iminenta adoptare a proiectului de act normativ privind modificarea pensiei de serviciu a magistratilor. In aceasta perioada se mai solutioneaza doar cauzele importante, ce au regim de urgenta.

Activitatea mai multor instanțe și parchete din județul Prahova a fost suspendată începând de miercuri, 21 iunie. Magistrații sunt nemulțumiți, în principal, din cauza unor  modificări anunțate cu privire la legile justiției, atât în ceea ce privește funcționarea sistemului judiciar, cât și în ceea ce privește stabilitatea magistraților.

Magistrații spun că salariile și pensiile mari sunt și o formă de compensare a faptului că ei au multe interdicții și incompatibilități și nu pot desfășura alte activități.

Magistrații se plâng și de o subdimensionare a sistemului judiciar față de nivelul optim de funcţionare A instanţelor si parchetelor. Din acest motiv, se ajunge la o perioadă îndelungată de solutionare a cauzelor și pot apărea și greşeli, ceea ce afectează într-un final actul de justiţie.

Protestul magistraților este pe o perioadă neterminată. În acest timp, doar cauzele importante, în special cele ce reclamă urgenţă, vor fi soluţionate de procurori și judecători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *