Ambrozia continua sa fie o problema in Ploiesti.  Vorbim despre o planta invaziva al carei polen poate afecta oamenii prin provocarea unor alergii. Reprezentantii primariei sustin ca in aceasta perioada desfasoara o campanie de combatere si distrugere a ambroziei, dar le reamintesc si cetatenilor care au terenuri in oras ca sunt obligati sa faca acelasi lucru. In caz contrar, risca sa fie amendati 

În România este o lege dată cu privire la combaterea buruienii ambrozia. Potrivit acesteia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația de a desfășura periodic lucrări de întreținere a terenurilor  prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice. Aceste măsuri se iau încă de când răsare ambrozia până la sfârşitul perioadei de vegetaţie. AMBROZIA este o plantă nocivă pentru sănătatea populației, iar expunerea la polenul acestei plante poate duce la apariția unor fenomene de tip alergic, în perioada florescenței.

Reprezentanții Societății de Gopspodărire Urbană Ploiești susțin că intervin în această perioadă și pentru combaterea ambroziei.

Amenzile pentru cei care nu respectă obligațiile legale cu privire la combaterea ambroziei sunt cuprinse între 1.000 lei  5.000 lei pentru persoanele fizice și între 10.000 lei și 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *