Sursă foto: Liga 2 - ProSport

Selecționerul Edi Iordănescu l-a convocat pentru prima oară la prima reprezentativă, înaintea meciului cu Elveția, pe fundașul lateral Valentin Țicu (22 de ani) de la Petrolul Ploiești.

Căpitanul „lupilor”, care mai fusese selecționat până acum la naționalele U19 și U21 ale României, este acum chemat în regim de urgență la echipa mare, în contextul în care Mario Camora s-a accidentat în partida cu Kosovo (0-0), iar Rațiu și Opruț sunt și ei indisponibili și au lăsat postul de fundaș stânga descoperit înaintea meciului cu liderii grupei.

Țicu, convocat de Emil Săndoi la naționala U21, pentru Campionatul European de Tineret, se va alătura astăzi lotului echipei mari, potrivit anunțului făcut de FRF.

„Având în vedere că trei fundași laterali acuză probleme medicale, Andrei Rațiu, Mario Camora și Raul Opruț, iar șansele ca măcar unul dintre ei să fie recuperat până la ora jocului din Elveția sunt minime, selecționerul Edward Iordănescu a decis să îl cheme la echipa națională pe Valentin Țicu
Fotbalistul în vârstă de 22 de ani se află în cantonamentul de la Mogoșoaia, acolo unde România U21 se pregătește pentru EURO U21. Țicu se va alătura lotului la Zurich, acolo unde vor ajunge și tricolorii în jurul prânzului.”
– comunicat FRF

Citește și:

  • Elveția – România se joacă luni, 19 iunie, de la ora 21:45. Partida va fi televizată pe Prima TV;
  • „Tricolorii” ocupă în acest moment poziția secundă în grupă, două puncte mai puțin decât liderul Elveția. Celelalte rezultate de vineri din grupa României: Andorra – Elveția 1-2, Belarus – Israel 1-2;
  • Primele două clasate se califică direct la Campionatul European de anul viitor, competiție găzduită de Germania.

Sursă: GSP

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *