Sursă foto: news.ro

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au avut loc o prelevare de organe şi ţesut.

Vineri, mai multe echipe de medici din Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, tendon şi cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Pacienta avea 51 de ani și era internată în Secţia Clinică ATI.

În urma unui comunicat de presă transmis de unitatea medicală,  ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar tendonul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş: „Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, şi de la spitalele din Târgu Mureş pentru tendon şi cornee, făcând tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună”.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *